Cursus WordPress – Basis

WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld. Er draaien wereldwijd meer dan 60 miljoen websites met dit gratis open-source pakket. Met WordPress is bijna elke soort website te maken. Van simpele blogsite tot uitgebreide webshop. Er is nog een reden om WordPress te gebruiken… WordPress is makkelijk in gebruik, flexibel en goedkoop.

Ben je ZZP’er of MKB’er en je wilt zelf een WordPress site bijhouden en daardoor niet voor elk klein ding afhankelijk zijn van anderen, of ben je verantwoordelijk voor de inhoud enook voor de  onderhoud van de WordpPress site van jouw bedrijf, stichting of vereniging? Dan is dit dé cursus WordPress voor jou. Je bespaart tijd en geld en krijgt meer inzicht hoe een WordPress site werkt en daarnaast kan je zelf snel jouw website aanpassen en doelgericht communiceren met jouw doelgroep of klanten via jouw WordPress website. Bovendien leer je snel en eenvoudig jouw website beheren!

Cursusinformatie

De basis cursus WordPress is uitermate geschikt voor iedereen die professioneel aan de slag wil met WordPress en zelf content wil toevoegen aan je website, klein onderhoud moet plegen en aanpassingen wil doen.

De docent kijkt naar je niveau en jouw dagelijkse praktijk en zal samen met jou de doelstellingen en onderwerpen aan jouw situatie aanpassen zodat jij een passende maatwerk opleiding krijgt. Zaken die voor jou belangrijk zijn krijgen daardoor de juiste aandacht. Deze cursus is zeer geschikt voor marketeers, marketing- of PR-medewerkers, ZZP’ers of maar ook voor MKB’ers die zelf verantwoordelijk zijn voor het periodiek bijhouden van hun WordPress site.

Er is geen specifieke voorkennis, zoals bijvoorbeeld HTML of webdesign nodig om deze cursus goed te kunnen volgen, maar u moet wél beschikken over een redelijke algemene computerervaring op een Mac of Windows PC.

4 dagdelen van 3 uur.  (2 dagen)

WordPress basis cursus

Berichten aanmakenBeeld plaatsenPagina’s aanmaken en beherenPlugins onderhoudenMenu aanpassenZoekmachineoptimalisatie (SEO)Thema’s en templatesHosting zoekenContactformulieren maken en aanpassen

U krijgt een lesboek/naslag werk
Een WordPress-website staat tijdens de cursus tot uw beschikking.

 

Maatwerk of eventueel vervolgtraject:

Begin uw eigen webwinkel met WordPress.
Of WordPress voor gevorderden.

Website maken WordPress

Onderwerpen van de training

 • Geschikte Hosting zoeken
 • Berichten aanmaken
 • Pagina’s aanmaken
 • Beeld en Video plaatsen en beheren
 • Structuur van de website: Menu’s, sidebars (zijbalken) en widgets
 • Het gebruik van plugins
 • Het gebruik van themas / templates
 • Het aanpassen van je website
 • Contactformulieren maken
 • Zoekmachine optimalisatie
 • Sociale media integreren in WordPress
Groepscursus

Moeten er een aantal van uw medewerkers geschoold worden dan geven wij deze cursus in ons opleidingscentrum in Zevenaar of incompany bij bedrijf of instelling. We vertellen je graag meer over alle ins- en outs. Neem even contact op.

Open inschrijving

Regelmatig geven wij deze cursus ook als open inschrijvingscursus tegen een zeer aantrekkelijk tarief.  De cursuskosten bedragen €329 per persoon per dag. De cursus wordt btw-vrij gefactureerd.

Klik voor meer informatie, voorwaarden, prijzen en data

1-op-1 cursus

Een cursus met jouw eigen privédocent. De aandacht gaat volledig naar uw wensen en leerdoelen. Dit kan op jouw eigen locatie, een locatie naar keuze of in ons opleidingscentrum. Neem contact op . We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

Maatwerk cursus

Deze cursus is ook als maatwerkcursus beschikbaar. Heb je specifieke wensen aan opleiding, tijdsduur of locatie? Neem dan contact met ons op voor een maatwerk oplossing.

Heb je interesse in deze cursus?
Bel 0316 – 74 40 54
of mail info@compuniversity.nl

Of vul het onderstaande formulier in, en wij nemen contact met je op!

Uw naam (verplicht)

Bedrijf/Organisatie

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (indien u teruggebeld wilt worden

Ik heb interesse in de cursus

Soort cursus
Groepscursus1-op-1 cursusOpen inschrijvingMaatwerktrainingN.V.T.

Uw bericht of vraag


 • Image icon
  Microsoft Office
  Cursussen & Trainingen

  Bekijk onze Microsoft Office cursussen

 • Image icon
  E-Learning
  Online office trainingen

  Nu ook E-Learning cursussen

 • Image icon

  Adobe Creative Cloud

  Cursussen & Trainingen

  Bekijk al onze Adobe cursussen

 • Tips & Tricks

  Werk sneller en efficiënter

  Naar de Tips & Tricks

 • Offerte aanvragen

  Bel 0316 - 74 40 54

  Of ga naar de contactpagina

× Waarmee kan ik je helpen?