Design als een pro met Canva & Adobe Spark

Nog even snel een Facebook event cover nodig, een mooie poster voor de workshop van volgende week, productflyer, presentatie, infographic of een video voor instagram of Facebook? Is Adobe Indesign of Photoshop te kostbaar en kost het teveel tijd en energie om je er in te verdiepen? Dan is dit dé cursus voor jou. De zzp’er, mkb’er, marketing- communicatieprofessional of vrijwilliger die zelf wil leren hoe je mooi  én effectief grafisch werk maakt wat je in kunt zetten voor jouw doelen. In deze cursus werken we uitsluitend met (gratis) online software zoals Adobe Spark en Canva.

Maar je leert niet alleen met de online software omgaan. De programma’s zijn slechts de tools waarmee je jouw publiek leert te bereiken d.m.v. grafische vormgeving. Je leert namelijk veel meer in deze cursus dan software alleen, zoals de basisprincipes van grafische vormgeving; compositie, kleurenleer en lettertypen. Waar je gratis rechtenvrij beeld en illustraties kunt vinden en bewerken. In deze cursus gaat het vooral om heel veel zelf doen, je gaat een folder, infographic, poster, webbanner, videopresentatie en heel veel meer maken. Je kunt meteen aan de slag voor je eigen bedrijf of organisatie.

Deze cursus is uitermate geschikt ZZP’ers / MKB’ers / Marketing & Communicatie professionals die verantwoordelijk zijn voor de marketing uitingen van hun bedrijf of organisatie.

En verder iedereen die professionele mooie en doeltreffende grafische content wil leren maken met behulp van veelal gratis online beschikbare tools en middelen.

Voor wie is deze cursus niet bedoeld?

• Als je complex grafisch werk moet vervaardigen zoals catalogi, brochures of rapporten.
  • Als je gebruik maakt van templates gemaakt in Adobe programma’s
  • Als je samen moet werken met reclamebureau’s of grafisch vormgevers
  • Als je bestaande grafische ontwerpen gemaakt in Adobe Indesign, Illustrator of Photoshop moet aanpassen of corrigeren

Dan blijven Adobe Indesign, Photoshop & Illustrator de juiste keuze

Er is geen specifieke voorkennis nodig om deze cursus goed te kunnen volgen, maar u moet wél beschikken over een redelijke algemene computerervaring hebben op een Mac of Windows PC. Daarnaast is het hebben van interesse of affiniteit met (grafische) vormgeving, fotografie of illustraties wenselijk.

4 dagdelen van 3 uur.  (2 dagen)

Ontwerp nu je eigen

FolderLogoWebbannerAdvertentieSocial GraphicsFacebook coversVideopresentatiePosterWebpresentatie

Onderwerpen dag 1

• wat is goede vormgeving
  • basisprincipes grafische vormgeving
  • typografie / keuze lettertypes
  • kleurenleer / hoe kies je de juiste kleuren?
  • van idee naar ontwerp
  • hoe begin je met je ontwerp
  • introductie Canva & Adobe Spark – wat kun je er mee en wat niet
  • andere online grafische tools
  • gratis versie vs betaalde versies
  • bronnen voor rechtenvrije fotos en illustraties
  • een huisstijl implementeren
  • praktijkopdrachten bijvoorbeeld ontwerp een webbanner, advertentie, flyer etc
  • webpresentatie maken met Adobe Spark
  • video maken met Adobe Spark

Onderwerpen dag 2

Ontwerpen maken voor de eigen praktijk, cursist mag kiezen. Bedoeling is dat er 4 a 5 opdrachten gemaakt worden

• webbanner maken
  • flyer maken
  • 4-pagina folder maken
  • infographic maken
  • instagram graphic maken
  • facebook header maken
  • poster maken
  • nieuwsbrief maken
  • logo maken
  • webpresentatie maken
  • korte video maken

Gebruik van templates vs compleet eigen ontwerp

Bestanden professioneel exporteren en geschikt maken voor drukker of online gebruik.

Open inschrijving

Regelmatig geven wij deze cursus ook als open inschrijvingscursus tegen een zeer aantrekkelijk tarief.  De cursuskosten bedragen €199 per persoon per dag. De cursus wordt btw-vrij gefactureerd.

Klik voor meer informatie, voorwaarden, prijzen en data

• Microsoft Office

• E-Learning