Macro’s in Excel

Het werken met Macro’s in Excel kan veel tijdswinst opleveren. Hierbij leer je handelingen die veel voorkomen automatiseren. Tijdens de cursus “Macro’s in Excel” leer je hoe dit snel en efficiënt werkt!

De meeste organisaties streven naar een efficiëntere en effectievere manier van werken. Bij Microsoft Office progamma’s is dit haalbaar met behulp van macro’s. Deze cursus laat de basis zien! Je leert macro’s maken en bewerken, tevens wordt er kort ingegaan op de VBA editor (programmeeromgeving).
Dit is een basiskenniscursus voor het maken van Macro’s. Het echte macrowerk leer je tijdens de cursus VBA. Daar leer je programmeren in VBA. (Visual Basis for Applications)

Mensen die de basiskennis willen leren om Excel te automatiseren met behulp van Macro’s.

Excel op het basisniveau.

1 dagdeel van 3 uur

• Macro’s opzetten, opnemen, foutmeldingen, foutopsporing programmaregels toevoegen, kopiëren en plakken in het module‐blad)
  • Relatieve en absolute opname binnen 1 macro
  • Startmogelijkheden (macro’s opnemen in het lint, toets, menu‐optie)