Vervolgmodule Analyseren met Excel

Excel bezit mogelijkheden om gegevens in een database te verwerken. Met behulp van een database (lijst) kan jij overzichten en of rapportages maken. Tijdens de cursus “Excel als database” leer je met behulp van draaitabellen een gegevenslijst te analyseren.

Gegevens sorteren, filteren, subtotalen berekenen, en analyse met behulp van draaitabellen zorgt voor inzicht in jouw gegevens. Daarnaast leer je een dropdownlijst maken! De cursus “Analyseren met Excel” laat het allemaal zien!

Ook als E-learning>>>

Iedereen die gegevens wil analyseren in Excel, en deze analyse als Draaitabel of Draaigrafiek wil presenteren

Basiskennis van Windows en kennis van de basismodule.

2 dagdelen van 3 uur.

• Introductie databases (gegevensformulier, diverse sorteer mogelijkheden)
  • Opmaak als Tabel
  • Filters (condities) gebruiken voor de database met gebruikmaking van verschillende soorten criteria
  • Subtotalen en databasefuncties gebruiken (optellen, enzovoorts)
  • Draaitabellen maken, berekenen, opmaken, paginaopties instellen, groeperen.
  • Microsoft Query programma (externe database: raadplegen, maken, verbinden, verbinding sluiten)

• Microsoft Office

• E-Learning