Leer microsoft 365 in jouw eigen tempo

Alle trainingen fijn vanuit huis te volgen

Meer over de training

Microsoft Power BI DAX functies 1 Vervolgtraining

Wil jij meer kunnen analyseren aan de hand van aanwezige data? Leer werken met DAX functies 1 binnen Power BI.

Deze online training “Microsoft Power BI Vervolg DAX Functies (1/2)” is gericht op gevorderde gebruikers van Power BI die hun kennis van de Data Analysis Expressions (DAX) functies willen vergroten. Tijdens deze training leer je hoe je complexe berekeningen kunt maken en geavanceerde analyses kunt uitvoeren met behulp van DAX-functies. Deze training is geschreven met Power BI Pro Desktop op Windows 11. Werk je met de online versie van Power BI of op een Mac, dan kunnen verwijzingen naar tabs in het lint of verwijzingen naar knoppen niet overeenkomen. Ook heeft de online versie geen bewerkmogelijkheden. 

Je gaat eerst kennismaken met het werken met de DAX functies 1 en als eerste de functies SUM en de SUMX om iets op te tellen. De SUMX rekent eerst per rij de onderdelen uit en telt deze uitkomsten uiteindelijk op. Ook leer je de Functie RELATED om berekeningen over meerdere tabellen te maken, Daarna leer je de Functies CALCULATE, FILTER om resultaten in formules te filteren en AVERAGEX om het gemiddelde te berekenen. 

Tijdens de tweede module leer je werken met diverse datum Functies met als belangrijkste het werken met een Datumtabel. Deze geeft jouw meer analysemogelijkheden!

De derde en laatste module staat in het teken van werken met de wat Tijd-intelligente functies. Zodat je bijvoorbeeld omzet in vergelijking met ander jaren kunt berekenen. Ook leer je cumulatieve berekeningen maken en weergeven.

4/5

Richard

Ik begin steeds enthousiaster te raken over Power-BI en de mogelijkheden. De DAX-functies lijken op die je in Excel gebruikt, dus je kan ze redelijk snel aanleren.

Lorem ipsum

Het idee was, dat er in deze wissels, videos komen te staan / andere cursussen met hetzelfde onderwerp zodat de gebruiker door kan klikken, en niet steeds terug hoeft te navigeren wat tijd zou kunnen kosten. Onder deze wissels heb ik al iets gevonden waarmee je per post kan navigeren naar de vorige of volgende post, maar heb nog niet ingesteld dat hij alleen de post moet laten zien met hezelfde onderwerp (word, powerpoint, etc.).

Verder zijn de video’s toegevoegd aan de rechterkant als promo.

Veel succes ermee :)

Tycho

Deel dit op:
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op whatsapp
Delen op linkedin
Video afspelen
DAX Functies

cursus

Microsoft Power BI DAX functies 1 Vervolgtraining

€99,-

Frank is de trainer bij:

Microsoft Power BI DAX functies 1 Vervolgtraining

Ontdek alle Elearning