Tips & Tricks

Maak jouw Adressenlijst in Excel in Google maps zichtbaar

Excel in Google maps

Hoe mooi is het om in een adressenlijst ook direct een eenvoudige en doeltreffende link naar van Excel naar Google maps te maken? Elearning Excel basiscursus

Iedereen heeft wel een adressenlijst in Excel en als je wilt weten waar de relatie gevestigd is en/of een routebeschrijving ernaar toe wilt, dan typen we vaak de twee adressen over in Google maps. Excel heeft een formule die je kunt gebruiken zodat het overtypen van het adres verleden tijd is. Hiervoor gebruik je de functie HYPERLINK. Google maps in Excel!

Hieronder zie je de formule in de formulebalk in Excel staan. Deze formule linkt naar de locatie van de relatie zodat één klik op het woordje “Kaart” Het internet opent en de locatie in Google-maps laat zien. Mooi!

Excel in Google maps

Dus als je op de hyperlink “kaart” klikt, opent het welbekende Google-maps venster en je ziet direct de locatie van de relatie.

Formule voor kaart (Cel E5) wordt dus:
=HYPERLINK(“http://www.google.nl/maps/place/”&D2&”+”&C2&”+”&B2;”Kaart”)
Deze formule kan je kopiëren en plakken mits je de opmaak exact hebt overgenomen.

kaart

Nu ga je de  formule in cel F2 voor Route maken zoals hieronder staat. Ook deze kan je kopiëren en plakken.
=HYPERLINK(“http://www.google.nl/maps/dir/”&$D$2&”+”&$C$2&”+”&$B$2&”/”&D3&”+”&C3&”+”&B3,”route”)

route

Additionele tip:

Om de formule in cel E2 in alle rijen te krijgen op je adressenlijst kun je natuurlijk kopiëren, naar beneden scrollen totdat je bij het eind bent en dan plakken maar Excel heeft ook daarvoor een handigheid; het doorvoeren van formules. Ga met je muisaanwijzer naar de rechteronderkant van de cel waarvan je de formule wilt doorvoeren naar de rest van de rijen in de lijst.

doorvoeren

Als de muisaanwijzer op de juiste positie staat dan veranderd de muisaanwijzer van een Wit groot kruis naar een klein Zwart kruis en dan met een dubbelklik voert Excel de formule door net zolang als de lijst is. (Vulgreep, ook wel slepen genoemd) Zie ook vulgreep!

Wil je meer leren van Excel???

Wil je meer tips & tricks zoals deze? Dit onderwerp wordt ook tijdens de Excelcursussen die wij in geheel Nederland en België in-company verzorgen.
Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden!

Ben je op zoek naar een Online Excel training? Klik hieronder op één van de trainingen voor meer informatie.

Hulp nodig met Microsoft 365?

Microsoft 365 biedt veel mogelijkheden, maar die moet je wel weten. Loop niet vast! Laat ons je verder helpen.

Meer Tips & Tricks

Hulp nodig met Microsoft 365?

Microsoft 365 biedt veel mogelijkheden, maar die moet je wel weten. Loop niet vast! Laat ons je verder helpen.

Opmaken als Tabel in Excel

Opmaken als Tabel In Excel kan je een groep getallen opmaken als een tabel. Dit heeft enkele voordelen zoals: Er wordt een consistente opmaak gebruikt.

X.ZOEKEN

Nieuw in Excel 365 XZOEKEN

Als je VERT.ZOEKEN gebruikt, moet hetgeen dat jij zoekt altijd in de eerste kolom van de tabel staan. Stel dat dit in de tweede kolom staat zoals in het voorbeeld

Excel tip Verticaal zoeken

Verticaal zoeken Verticaal zoeken is één van de meest gebuikte functies binnen Excel. Met verticaal zoeken haal je gegevens uit een ander werkblad of ander