Leer microsoft 365 in jouw eigen tempo

Alle trainingen fijn vanuit huis te volgen

Meer over de training

Microsoft Power BI (3/3) ETL

Power BI (3/3) ETL

ETL staat voor Extract, Transform en Load. Alle data is geschikt voor gebruik binnen Power BI. Maar niet alle data is klaar voor gebruik. Online tabellen, Excelgegevens, PDF tabellen en overige databronnen moeten vaak bewerkt worden voordat ze gebruikt kunnen worden binnen Power BI. Hiervoor gebruik je de App Power Query, die binnen Power BI en Excel actief is. Power Query maakt verbinding met de originele gegevens, transformeert deze zodat ze klaar zijn om met Power BI verbonden te worden. Het origineel blijft altijd intact!

Eerst leer je tabellen opschonen van overbodige data om vervolgens gegevens te gaan toevoegen die je kunt gebruiken. Daarna ga je Power BI verbinden met online bronnen en een PDF bron.  Als casus wordt een Bitcoin website gebruikt. Leuk! Je leert ook gegevens combineren als jij wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse update van de gegevens krijgt. Je plaatst alles in een map en Power BI voeg automatisch alle nieuwe gegevens toe!  Als laatste leer je kolommen samenvoegen en rijen toevoegen aan een tabel.

Power BI ETL is de derde van 3 Microsoft Power BI Basistrainingen. Volg alle 3 de basistrainingen om een stevige basiskennis te krijgen.

Ga hier direct naar deze training, na betaling kan je direct starten!

We hebben nog twee andere Power BI basistrainingen.

5/5

Gemiddelde beoordeling

Lorem ipsum

Het idee was, dat er in deze wissels, videos komen te staan / andere cursussen met hetzelfde onderwerp zodat de gebruiker door kan klikken, en niet steeds terug hoeft te navigeren wat tijd zou kunnen kosten. Onder deze wissels heb ik al iets gevonden waarmee je per post kan navigeren naar de vorige of volgende post, maar heb nog niet ingesteld dat hij alleen de post moet laten zien met hezelfde onderwerp (word, powerpoint, etc.).

Verder zijn de video’s toegevoegd aan de rechterkant als promo.

Veel succes ermee :)

Tycho

Deel dit op:
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op whatsapp
Delen op linkedin
Video afspelen
Power BI ETL

cursus

Microsoft Power BI (3/3) ETL

€89,-

Frank is de trainer bij:

Microsoft Power BI (3/3) ETL

Ontdek alle Elearning